SEKITAR PILIHAN RAYA

 • 13 Mei 2022
  Sama ada budaya debat akan terus subur dalam persekitaran demokrasi negara kita, barangkali ia akan ditentukan oleh iklim politik pada masa tersebut.
 • 12 Mei 2022
  Selesai program debat antara dua calon Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail dengan Rafizi Ramli semalam, persoalan ‘khemah besar’ yang sebahagiannya mungkin sudah difahami rakyat, jadi semakin jelas.
 • 11 Mei 2022
  Parti Keadilan Rakyat (PKR) barangkali adalah parti yang kalah teruk dalam empat pilihan raya negeri (PRN) sejak 2020 lalu di Sabah, Melaka, Sarawak, dan Johor tapi pada masa ini, disebabkan parti itu sedang dalam proses memilih barisan kepimpinan mereka menjelang kongresnya hujung bulan depan, maka lensa media seluruh negara kini seperti tertumpu kepada parti tersebut.
 • 22 Februari 2022
  Di Johor sahaja, ada lebih 700,000 pengundi baru akan berpeluang keluar mengundi buat pertama kali - tidak kiralah sama ada mereka akan keluar mengundi atau tidak.
 • 17 Februari 2022
  Seandainya beliau tewas di sana 12 Mac nanti, ia akan memberi kesan kepada kedudukan beliau di parlimen Simpang Renggam, jika beliau berhasrat mempertahankan kerusi tersebut dalam PRU-15 nanti.
 • 15 Februari 2022
  Sehingga 14 Februari, PKR telah pun mengumumkan nama calon-calon parti itu di 13 kerusi DUN Johor - antara yang menarik perhatian adalah pengumuman bekas Menteri Pendidikan yang juga Ahli Parlimen Simpang Renggam, Dr Maszlee Malik sebagai calon PKR di DUN Layang-layang yang terletak dalam kawasan parlimen beliau.
 • 12 Februari 2022
  Jika kesemua parti yang disebut dalam artikel ini bertanding dalam PRN Johor, ditambah pula dengan calon-calon Bebas, berapakah penjuru persaingan yang bakal kita lihat nanti di negeri selatan tanah air itu? Apakah pula maknanya kepada demokrasi negara?
 • 9 Februari 2022
  Situasinya mirip ‘BN vs the rest of the world’ atau BN bertanding melawan yang lain-lain yang semuanya punya satu matlamat yang sama iaitu untuk mengalahkan BN.
 • 3 Februari 2022
  "Kenapa DAP dan bukan PKR? Sebab saya rasa pada ketika itu DAP memberi ruang dan peluang kepada orang muda dan wanita."
 • 30 Disember 2021
  Kemuncak kepada drama politik ini adalah apabila Muhyiddin akhirnya meletak jawatan sebagai PM pada 16 Ogos dan Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri yang sebelumnya dinaikkan ke kerusi Timbalan Perdana Menteri (TPM) untuk meredakan ‘serangan’ UMNO, dipilih secara sebulat suara oleh partinya dan ahli-ahli parlimen BN yang lain sebagai calon PM sebelum disahkan pelantikannya oleh Yang Dipertuan Agong.
Object reference not set to an instance of an object.